Jumaat, Mac 27

::kenangan-kenangan lalu::

Semalam, waktu tengah kemas2 album..aku terpandang beberapa gambar-gambar lama yang kebanyakkan pada zaman era60-an 90-an, zaman aku muda-mudi gitu..time tengah kurus..

Gambar nih seingat aku kitaorg pi berhari raya kot..mcam kat umah aireen dulu..atau kat umah c-da...ti e tuh sungguh havoc giler..pi raya naik bus reramai..wakakaka..seronok sangat... time bergambo?...wah..lagi best..kalau boleh, setiap saat nak interframe...zaman dulu kitog x der camera digital..semua camera pakai kodok kodak..so kalau cuci gambar, berlambak2..satu roll aku selalu beli 36 keping punya...+ - / x.. dengan cuci gambo lagi.. mau2 terbang rm50 hinggit...tapi, dulu aku x kisah...aper yang penting... BERGAMBAR..sampai kat umah ada banyak filem dan album...tapi best...best sesangat....


gambar nih masa kitorg tgh tunggu result spm kot..masa nih ada lawatan pi UM...dulu aku memang nak sgt masuk UM nih..tapi x dapat... takper..next time aku akan make sure aku dpt sambung belajar kat UM...nampak x gaya kitorg? ala2 manja comel gitu.. i likeeesss...



Hah..ni plak kat dalam bilik kaunseling ssi..masa ni kitorg baru dapat result spm..so tgh sbuk2 nak isi borang..so menyempat lagi bergambar.. memang time sekolah aku dn rakan2 memang hantu bergambar..pantang nampak camera...sure *peace*..


Gambar nih pun time raya..kat umah radiah...syok giler, sebab mak dia suka msk..sure penuh satu meja...time nih semua lom kawen lagik..so semua pun kelihatan sangat jelita dan comel...heheheh




Ni plak time convo..hari yang penuh sejarah..best..tapi penat beratur daru sebelum tghari sampai ke ke petang..jenuh..tuh x sempat bergambar beramai2..sebab hari dah petang dan hari pun nak ujan...

11 ulasan:

AiE bAhRi berkata...

wah..zaman muda2 akak la ni ye..

Pyka berkata...

huhu..best n seronok sgt masa zaman ni..life mmg ng kawan2 jer..time tuh lum pandai bercinta lagik..uikss..

shiemz berkata...

Hepikan bila leh ingat zaman2 kegemilangan dulu kan.. hahaha.. nie zaman muda2 akak la yek...

Qaseh berkata...

aie--heheh..zaman muda2 gitu..

pyka--best kan?..best bile berkumpul reramai..patuh gelak beso2...time tuh, memang naif bab2 cintan cintun nih..konon2 fokus ler tuh..heheh

shiemz--ha'ah..kira zaman kegemilangan tuh..

Kujie berkata...

wahhh..gambar zaman suwet sebenteen!

makan hati kalau nengok gambar dulu2.... dulu saiz S

naz ilyn berkata...

kenangan terindah di alam persekolahan andai bisa diulangi...

SRISUFI berkata...

Aishah,

sekarang awk masih muda lagi tau. Cuma dah naim pangkat ibu je lah kan.

hehe

Fauziah berkata...

seronok tgk gambo dulu2...mase tu badanku kira semangat gak...he he he...

pyka : bila lg ek kite dpt berkumpul cam dulu2 he he he...

D@puR D@n OvEn berkata...

Gmbr time konvo tu mata jeri bengkakla. sedih ingat time konvo tu. tak leh nak bersuka ria ngn family n kengkawan. Parents jeri accident kt terengganu masa on the way g jb. huhuhu

D@puR D@n OvEn berkata...

Gambar time konvo tu mata jeri bengkak. Tak boleh nak posing byk2. Sehari b4 konvo day, Parnts jeri accident kt terengganu masa on the way nk g jb. sedih tul masa tu. Mama jer pecah usus n trpaksa operate n retak tulang belanag. Setahun gak jeri jg mama yang kene pakai pendakap untuk tulang belakang. huhuhu

.:chEyaNtie:. berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..time skola dulu gelap2 ek kiter ehehe korang perasan tak? tu dulu zaman budak2,tak pandai bergaya lagik..tapi lain ngan budak2 skang ni yang paaaaaaaaaaaaandai sangat ngan gayanya kan hehehe

aku rindu sangatla zaman kita skola dulu..so swit..

bile ek dapat kite jumpe lagiks..somebody kene wat kenduri ni..sapa punye turn ek?pit maybe? hehhehhe cepat pit!