Jumaat, Julai 31

::aduhhhh::

This week adalah minggu mencabar bagi aku...banyak kerje....waaaaaa.....mane dengan kerje2 kat sekolah..keje2 kat umah lagi..barang2 nak pindah lagik...wahhhh...bikin hangin satu badan.. si kak long pulak, 2 hari lepas cirit birit..salah makan..sebab pepagi hari dah melantaak limau kat umah tok ayah dia....

Harap2 next week leh rest sekejap.... i need rest!!!!!.....

bestnyer kalau leh berenang ke...mandi ke kaat air terjun...waaahh......

Rabu, Julai 29

Selasa, Julai 21

::dulu dan kini part 2::

Qaseh Dhia Faqihah, sekarang dah mencecah usia 2 tahun 3 bulan... dah semakin bijak dan nakal... sekarang dah pandai nak mengeja suku kata..dan dah pandai nak nyanyi... kak long pun dah pandai golek2 nak mainan... seorang yang sangat aktif..tapi hanya pada org yang dikenali dan diminati..kalau sesape yg dia x kenal, confirm reject.... terus kaku dan beku segala perbuatan yg dia buat..automatik beku....
Insyallah kalau x ada aral nak hantar dia ke TASKA..sebab, nenek dia dan tok mak dia busy sgt... kesian pulak nanti dia terabai..so, lebih baik hantar TASKA same dgn che'wawa...


time ni umur dia baru 5 bulan, demam...siannyer dia...muka pun moyok...

Time ni pulak umur dia 6 bulan...

ni gambo paling best..sebab gigi dia tumbuh macm ganjil..tumbuh macam gigi spongebob...heheheh...fokus betul2 tang gigi dia...

ni pulak, umur dia dah setahun 4 bulan...

ni lagik agogo..umur dia dekat setahun 8 bulan...

nih dah 2 tahun 2 bulan.....

* dah besau dah anak ibu..tapi nakal betul..kdg2 hilang sabar den...so, sebagai ibu kena ikut rentak dia..tapi x leh lebih2..kang manja pulak.... semoga jadi kakak yang boleh membimbing adik2...

Isnin, Julai 20

::dulu dan sekarang::

Qaseh Zahrah Zafirah aka che' wawa sekarang dah berusia 9 bulan. Sekarang che' wawa dah pandai nak berdiri. Peringkat merangkak, aku x nampak sangat... masa umur 2 bulan dah meniarap, then masuk umur 4 bulan dah start menjalar ke hadapan... umur 8 bukan dah angkat b**t*t..tapi merangkak x juga.... tup2, dah nak berdiri...dah start nak pegang2 sofa nak jalan sendiri....

Umur dia baru seminggu..time nih berpantang kat umah mak...

nih pulak masa umur dia sebulan....


ni pulak mase umur dia 6 bulan...

dan ini paling latest..umur dia 9 bulan 3 hari....

*perbezaan yang cukup ketara...start umur dia 4 bulan, che'wawa selalu sakit dan demam-demam..hingga menjejaskan berat badan dia...sekarang, selepas pi urut kat Wak di Pontian, alhamdulliah, selera makan dia pun dah meningkat... ibu harap che'wawa sihat selalu.....




















::Danga Festive Mall::

Lepas balik sekolah, aku ngn hubby pi amik kak long kat uda, then terus pi Danga Festive Mall..saje jenjalan...tetiba lapo plak, so kitorg makan kat JB Kopitiam... hubby makan nasik lemak dgn ayam..aku plak makan asam laksa...wah sedapnyer.....

Kenapa kakak???...monyok jek...


*peace*


Kitorg jenjalan sejam jek...so jam dah dekat kul 5, so apalagi zoooommmm nak pi amik adik wawa kat sekolah....

::CM Music Centre::

Last Sunday, aku telah menemankan en suami ke CM Music Centre.. nak tengok barang yang di betulkan last week... tempat ni dah selalu aku pegi.. kat Taman U dan di Angsana... selalu gak pegi sebab kdg2 en suami hantar qoutation kat sane... Last month, bos CM music bagi guitar free.. best..nak belajar main gitar leh x?......


::santai keluarga di hujung minggu::

Last sunday, aku,suami dan anak-anak serta MIL telah bersantai dan berehatkan minda ke Jusco Tebrau, sebenarnya dah lama nak belanja diorang makan, so memandangkan rumah Kimi dan Hakeem dah dekat, so aku ajak sekali anak-anak buah aku makan..ape lagi..seronok anak-anak ibu dapat berjalan mencuci mata...

gambar cik suami terkabur pulak..hehehe..sorry bang...

kak long dengki dengan adik...siap cubit2 pipi adik lagi...auwww..

Kegembiraan terpaancar di mata anak2...

makan dah abis dah...sempat tapau bawak lik lagik..

*peace* mak long...

che wawa dgn kak long tengah adjust tayar kete...heheheh...

*penat gile hari tuh..malam baru lik umah...tapi lik umah kena kemas barang nak pindah...

Selasa, Julai 14

::Happy Birthday Sayang::

Hari nih 14.07.2009, merupakan hari ulang tahun suamiku yang ke 34 tahun...semoga panjang umur dan murah rezeki. Aku just belanja hubby makan kat secret recipe jek.. so, nak beli kek yang besar gaban, takut x abis, so jus beli 1 slice choc. indulgence jek..tuh x abis gak..siap tapau lagi..besar gak 1 slice dia..aku order thai fried rice dengan orange apricot, hubby plak order curry laksa dengan fruit apricot...sedap...si kakak hanya nak makan udang galah jek...dedua dia makan...hrmmm.....

nyum...nyummm...

..sorry bang, x der lilin laaa....semoga panjang umur dan murah rezeki...


..hrmm...i got it mum....nyum....

adik?...just makan jari?....heheheh

..sibuk melayan che'muntat...sementara ayah dia makan...

Isnin, Julai 13

::surprise b'day party from my students::

Last monday, aku telah dikejutkan oleh pelajar2 class 4 baiduri dengan b'day party... terkejut gile aku...aku memang x expect diorg nak wat b'day party aku waktu proses P&P...waktu tuh aku terpaksa masuk lambat sebab kena pg surau untuk wat spot check budak2 perempuan.. tgh2 wat spot check, fatihah pelajar class aku, memanggil aku lalu tergopoh gapah mengatakanan hasvini pengsan... wah..aku ape lagi, berlari bagai watson nyembek nak rak..rerupanyer....SURPRISED...HAPPY BIRTHDAY cikgu...
Wah...bestnyer...1st time in my life, ramai yg sambut b'day aku..terharu sungguh.. terima kasih wahai kalian..susah-susah jek wat surprised party tuh...dengar2 dekat seminggu gak korng rancang... memang berbaloi-baloi usaha kalian..semua pelajar 4 baiduri leh jadi pelakon nih...


hahaha, kepenatan sebab berlari 100 meter berpagar dan naik tingkat 3 ....waaaaaaaaa.... korang dera cikgu...


korang memang best...dan korang memang sporting...

click untuk gambar yang lebih banyak..... click sini ye ..


* harapan cikgu, korang semua pekakkan telinga dan wat x tau jek dengan kejadian-kejadian yang berlaku dipersekitaran korang..anggaplah itu semua cabaran dalam mencari ilmu.... sayangilah cikgu anda...

Jumaat, Julai 3

::ULBS@Ujian Lisan::


Ujian Lisan...time nih ada pentaksir datang untuk menilai ULBS yang dilakukan. Ujian Lisan ni penting bagi memastikan ULBS kali pertama berjaya dan sekolah x payah buat lagi untuk kali kedua. ULBS ni di jalankan dan pelajar yang dipilih adalah berdasarkan prestasi pelajar dari lemah, sederhana dan baik. Untuk kelas 4 Baiduri, aku memilih saranya, fatihah dan rasyiqah yang pada pendapat aku berkebolehan untuk berbicara dan menterjemahkan isi-isi. Allhamdulliah, keputusan adalah positif....terima kasih kalian...