Sabtu, Mei 16

::Selamat Hari Guru::


Lagu Guru Malaysia





Kami Guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra Putri negara kami



Pada seri paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun negara kita
Panduan hidup kami semua



Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu... membina..
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan...


Lagu dan lirik Hashim Ahmad





"SELAMAT HARI GURU untu semua teman2 yang bergelar guru, walaupun aku baru menceburi bidang pendidikan, banyak benda, banyak perkara yang diluar jangkaan aku berlaku sepanjang aku bergelar guru.. dan ini adalah kali pertama aku menyambut sendiri hari guru dikalangan guru-guru yang 'otai' dan lebih expert dalam dunia perguruan..





Hari ni, kami diraikan dalam satu Hi Tea yang ringkas oleh pihak sekolah.. kami diraikan dalam satu majlis yang sederhana tetapi meriah di Hotel Dorset.. acara bermula seawal 2.30pm hingga 6pm.... tema acara adalah "terima kasih cikgu" dengan semua guru-guru di wajibkan memakai pakaian colour purple.. best!! banyak acara yang dijalankan..aku sempat la bawa si kak long... gembira dia sebab dapat bermain2..dapat berjalan2....




5 ulasan:

Mommy Lyna berkata...

alalala

selamat hari guru cikgu Aisyah

hehe. takdak award hari guru ka eh? takdak nampak pun gantung kat blog cikgu2.

btw award hari tu kita dah letak tp kat entry tu tak kuar gamba. ntah kenapa tah...

Mommy Lyna berkata...

alalala

selamat hari guru cikgu Aisyah

hehe. takdak award hari guru ka eh? takdak nampak pun gantung kat blog cikgu2.

btw award hari tu kita dah letak tp kat entry tu tak kuar gamba. ntah kenapa tah...

.:chEyaNtie:. berkata...

selamat hari guru..sempatla merasa sambut hari guru ek..org dulu xdapat rasa sbb berenti sebelum tarikh tu hehehehhe

Hanz berkata...

Harap x lewat wish u Selamat Hari Guru!
P/S - I used to teach too years back but now back to 9-5 IT job.

Qaseh berkata...

Mommy lyna--tq..and tq sebab sudi gak beri sepatah dua kata kat blog yang x seberapa nih..

Yant--tq..lain rasanye tetiba student panggil SELAMAT HARI GURU..cikgu...

Hanz--keje pendidik lebih sukar jika nak dibandingkan..selain mendidik, guru2 kena wat keje admin juga...waktu kerje 7.15am-2.30pm, tuh lom tolak campur pergi sekolah dengan keje lebih masa.. no OT..hehehe