Selasa, Mac 24

::pregnantkah aku?::

Hmm...satu entry yang sungguh menyeramkan menakutkkan dalam diri aku...hahaha..memandangkan sejak lahirkan che'wawa 5 bulan yang lepas, aku x period2 lagik...wah!!!aku suka takut mengandung lagik...kenapa?...sebab aku masih x sedia lagi untuk dpt 3rd baby nih...buka x nak, tapi kalau boleh aku nak jarakkan usia 2nd baby dgn 3rd baby...memandangkan 1st baby dgn 2nd baby, gap x jauh...aku cuba ler tanya mak aku, kenapa x period lagi..so dia ckp sebab aku BF che'wawa..tuh yang period pun lambat..then 2-3 menjak nih..kepala aku selalu pening..lapor... (mcm tanda2 nakk pregnant)...so, semalam aku pi clinik check up...doctok just mention that..aku kekurangan sel darah merah...so, just bagi ubat vitamin untuk tambahkan darah...so, kalau x ok gak..kena wat full check up kat hospital...wahhhh.....then, aku minta check up air kencing..tapi x dpt sebab doctor tuh banyak patient yang EMERGENCY...time aku masuk jek..ada sorg hamba allah tuh, mcm kena stroke masa sembahyang isyak..so, aku pun x berkesempatan nak pi wat urine test...so semalam tghari..aku check sendiri..dan..keputusan adalah -VE...hehehe..




Dalam hati masa dok tunggu keputusan tuh..dup dap dup dag gak jantung ku ni..kalau ada allhamdulliah, aku tetap terima...tapi biarla keadaan diri aku stabil...aku takut x terkejer nak jaga anak2 aku ni..nak kata aku pregnant, sekarang aku x pernah miss makan ubat perancang-NORIDAY...tapi kuasa Allah s.w.t, kalau DIA kata nak bagi....terima dengan redha...

Kadang2, mak aku selalu perli2 aku..hah, tuh che'wawa dah start makan "main kaki"...mcm nak dpt adik lagi jek...( org dulu2 punya petua, tanda nak dpt adik lagi baby suka sgt main dengan kaki)...so masa 1st baby a.k.a kak long, dia memang suka makan main kaki, tup tup selang 2 bulan dia dok leka main kaki, aku pregnant 2nd baby....mungkin secara kebetulan tuh...

Kalau boleh, aku nak baby dalam 2 tahun lagi selepas kelahiran che'wawa..aku nak add lagi 2 baby boy... kena selalu berusaha nih...

8 ulasan:

Mummy Dasy berkata...

betul ah kak klu ada tu rezeki namanya..mcm me dulu pun mmg x sangka dpt no.2

me who own this blog berkata...

kiter pun tak period lagik..biasala aishah bf..tapi aperpun kene berhati2..takut sangkut..kiter ni lagik la pakai manual..seram gakkk...hihihih..

Qaseh berkata...

mummy dasy...betul tuh..terima seadanye..rezeki...

et..manual??...wah...susah tuh

.:chEyaNtie:. berkata...

sha..pakai manual la senang..patot ko gemok,ko makan noriday..kikikik pandai2 la pulak aku ni..tapi aku pon dah gemok gak hahahahah

Fara berkata...

Fara pn blum period lagi...sbb Putra BF kan. Apepun kena hati2 la, hihihi..

yatiyahya berkata...

setiap bulan kiter buat pregnncy test..takut tau..kiter pon mkn pil noriday..nk ngandung..tp bkn sekarang...huhuhuhu....

Haslinda berkata...

tekejut bukak topik ni..igtkan che'wawa nk jd kakak dah.

Qaseh berkata...

yant--x pandai ler nak pakai manual ker..nak budget2 hari nih...laki aku tuh bukan aper..suka sgt main terjah2...heheheheh..yer ker mkn pill menggemukkan?...wah..nampak gaya kena pi amik injection ni...

Fara--tuh laa..kadng2 takut gak...