Jumaat, Februari 27

::Terkejut::

Semalam, masuk jek kereta, aku dengan terkejutnyer tengok anak aku kak long pakai baju..hish, sape punya baju plak anak dara aku pakai nih?!nak kata aku dgn en suami belikan, x der la pulak dalam ingatan aku..rupa2nya baju tuh adalah jubah kepunyaan cousin dia, Haqim..nangis berguling2 nak pakai baju tuh, x tau ler aku aper yg menarik sangat pada pandangan mata anak aku nih..dah ler labuh bagai meleret2 ke lantai..boleh sapu lantai lagik..dah tuh, lehernyer besar..siap leh nampak seksi anak aku nih..puas aku ketawa dalam kete tuh..hish..

Then, aku dengar citer dri en suami yg kak long kena kurung dalam kete., masa tuh baru belikan dia air...hah?..aper?...macamane leh kena kurung...hahaha, jeng jeng jeng...ini adalah disebabkan oleh kepandaian anak aku lock pintu kete..hahah..dengan sendirinya anak aku telah meng'lock'..x bagi en suami masuk..dah kelam kabut en suami..padahal baru sat jek en suami letak dia dlm kete, terus dengan sepantas kilat dia lock pintu tuh..dah org ramai dok kerumun kerete tuh..selamat ler, ada member kat pump station tu yg baik hati tolong sattlekan masalah..


*tengoklah jubah yg di'cilok' dari abang haqim


*picit!! jangan x picit...

Lepas ambik aku, kitorg terus pergi amik che'wawa dekat sekolah..then terus pegi Jusco cari bahan2 untuk masak malam kang.. dalam kete, aku hangin sekejap dengan kak long sebab dia dok picit-picit air kotak ribena dia sampai terpancut2 kat aku...hish..abis satu kete..


*chak..sempat lagi kami tiga beranak bergambo..



* aksi2 kak long di Jusco

Sesampai jek kat Jusco, hujan turun dengan lebatnyer..so kitorg pegi pun just amik yg penting jek, amik sayur-sayuran, amik daging, amik udang...dan terpaksa amik jajan untuk anak-anak..

2 ulasan:

ET a.k.a ELLISATHUL berkata...

cute nyer anak2...mak nyer pun maintain je...hehhe

Haslinda berkata...

amboi..kemain lg kaklong pakai baju besaq ni..lawak plak tgk..hehe.