Isnin, September 22

Tak sabar menanti..

Rasanya dah lama aku tak updates blog aku nih...buat masa nih, aku dah x keje lagi..aku minta cuti awal..saje je sebab nak spend time dengan baby Qaseh..nanti kalau dah ada "baby baru" x leh nak manja2kan baby Qaseh..hehehe..lagipun aku nak rest puas-puas dan nak makan ape yang patut (nanti dalam pantang sure 44 hari tak leh nak makan fav food...sure kena control dengan mak dan ayah)...
Tinggal beberapa hari lagi aku akan menyambut 2nd baby..perasaan takut selalu gak menjelma..dan setiap malam memang x boleh nak tido nyenyak..baby asyik menendang jek.. last week wat medical check up kat Gyne.. dan sungguh terkejut dengan berat badan aku yang naik 2 kg hanya dalam seminggu..sepatutnya dah nak due ni, berat akan statik jek..tapi berat aku leh plak naik...then my Doctor inform that...

Doctor : This time u'r baby weight around 3.3kg to 3.5 kg, baby u kali nih lebih besar dari sebelumnya..then kepala baby pun dah memang masuk tempat yang sepatutnya..so just wait...

Aku terkejut gak, sebab before this baby Qaseh just 2.75 kg jek...apa2 pun aku harap2 sangat semuanya ok...walaupun nurse bagitau, baby u kali nih senang keluar...tapi takut juga..
Puasa pulak, alhhamdulliah aku dapat teruskan walaupun kadang2 baby dalam perut nih menendang2 kelaparan dan kehausan...heheh..sabar ye baby, tinggal 4 hari jek lagi jek baby nak lihat dunia....

5 ulasan:

.:chEyaNtie:. berkata...

insyaallah..doa banyak2 semoga semua selamat k dear..i pray for u..

naz ilyn berkata...

Salam ziarah..

Selamat hari raya..belum terlambat lagi kot..
Rasanya masa akak mengomen ni tentu awk dah dapat baby baru..tahniah..

$@m berkata...

baby dah keluar blom? view dalam blog nanti...

lisa.oren berkata...

aishah...
long time no hear from u...
so how's ur baby??
bb gurl ke boy....

lisa.oren berkata...

aishah...
long time no hear from u ....
how's ur baby???
bb gurl or boy.....