Ahad, Oktober 18

::salah ke?::

::salah ke andai kekasih lama menjadi kawan?::
::salah ke??::
dulu-dulu memang kami kekasih...
tapi itu dulu..
sekarang aku dengan kehidupan aku...
aku bahagia...
Si dia juga bahagia dengan keluarganya..
aku??....gembira dan tumpang gembira...
sekarang, aku gembira sebab kami dah jadi kawan....
rasanya...x salah kan???


9 ulasan:

.:chEyaNtie:. berkata...

kadang2 benda ni yang kene kita elakkan sha..specially kite kept on sms or call..takut husband fikir lain n bisa menyebabkan krisis dalam rumahtangga..we don know

~~MeWhoOwnThisBlog~~ berkata...

beb..saper??
kekedang pengalaman menghantui masa depan.....kene waspada....sori tak datang smlm..penuh meneuhi jemputan la smlm..hehhehe

Batara Guru berkata...

err...kawan jer bukan kawin!

ch@ berkata...

tak salah la ibu aishah, tapi biasanya tanggapan org yg slalu salah :)

cinta berkata...

pada aku, no problem la.. janji ko tahu batas2nyer kan..

Bond@ While@ berkata...

tak salah pun.. yang lepas tu biar lah lepas. lagi pun masing2 dah berkeluarga kan.. :)

Tanpa Nama berkata...

Cekgu Echa,
Kosa kata utk hari ini ialah -- P.E.N.G.E.R.T.I.A.N

Secara total memang tak salah pun bersahabat dengan bekas teman sehati sejiwa. Namanya pun 'bekas'. Dan, perlulah bersikap profesional. Masing-masing dah ada kehidupan bahagia masing-masing. Dah ada anak³ dan tanggungjawab. Rasanya lagi seronok berkawan dengan orang yang pernah mengerti dan memahami.

Kan seronok tu, selain suami atau isteri ada kawan lain yang memahami dan mengerti. Tambah seronok bila suami kita dan bekas teman sehati sejiwa tu pun jadi kawan, dan kita pun berkawan dengan isteri si dia. Kan dah ramai kawan...boleh buat bisnes MLM! :P

Jadi tepatlah dan sesuailah penggunaan kosa kata kita hari ini, kan cekgu. :P

Lagipun, zaman remaja dah lama ditinggalkan. Kita berada dlm usia kematangan. Rasanya bekas teman sehati sejiwa tu pun masa zaman persekolahan kan? ke zaman belajar kat UTM? atau masa alam pekerjaan? Ramai ke 'bekas' nya cekgu? Uhuhuhuhu!

*Macam kenal je CheYantie ni kan? Hahahaha!

.:chEyaNtie:. berkata...

yeah..terpulang kepada pendapat masing2..

pandangan aku sebegitu sebab mungkin pengalaman aku terbentuk daripada pengalaman2 orang lain yang kebanyakannya masalah bermula dari kawan sahaja..

memang kita matang tapi tak semua perkara kita matang..

anonymous..mu kenal aku ke?heheh

Qaseh berkata...

cheyant: allhamdulliah, setakat nih suami dah tau dah sape..dan dia pun ok jek..
et: heheh..sure korg kenal punya..tp pengalaman dulu banyak mengajar erti kehidupan...
bantara guru: insyallah...kawan hingga akhir hayat...
cha: setiap org lain pandangan..lain pendapat...
lin: hehhe..sure la tau beb..insyallah aku still dgn yg ada skrg...
bonda whilea: memang mereka bahagia sekarang.... :-)
si dia: suami skrg, kenal masa keje dgn dia...part time job kat opis dia time tu tgh cuti 2nd year kat utm...heheheh..dah kenal baru tau dia senior kat utm,tp fakulti lain...harap2 si isteri x marah...berkawan biar seribu, berkasih biar 1
cheyant: hehehe..hang memang kenal dia!!!!!renung2 kan