Ahad, Ogos 16

::Aktiviti::

Last Saturday, SMK Permas Jaya 2, sekolah ganti sempena perayaan Deepavali. Tapi, kali ni kebanyakkan guru-guru tak mengajar dan kebanyakkan pelajar2 ramai sangat yang x hadir. Almaklum laa, hari Sabtu...tapi, rugi sesapa yg tak datang that day, seronok sebab banyak aktiviti di adakan. Aku pulak, seawal pagi sibuk dengan budak2 form 3 yang nak amik trial this Monday...aku telah di amanahkan untuk menjadi Setiausaha sulit untuk PMR this year dan sekaligus merangkap pembantu kepada Mr Loganathan. Sporting abis kalau keje ngan Mr Loga nih...best!!! Seawal pagi lagi, aku telah di arahkan untuk sama2 meneyertai Mr Loga untuk arrangement kedudukan meja pelajar2... so x berkesempatan masuk ke kelas sendiri - 4 Baiduri.

Lepas sattle susun meja, semua pelajar Form 3, ada minggu SIVIK, so macam2 acara yang dibuat oleh pelajar2 ni, aku x sempat nak snap gambar..sebab time tuh aku kat bilik guru menyelesaikan beberapa perkara yang tergendala.... then untuk form 4 pula, pelajar2 kena jahit bendera Malaysia sempena Hari Kemerdekaan. Pelajar2 nih dibekalkan dengan kain merah, biru, putih dan kuning dan jarum serta benang. Seronok nih...aku pun menjointkan diri dengan membantu budak2 kelas aku...seronok tuh..sampai berpeluh2 mandi aku... heheheh... enjoy sangat that day...

Aminatun sedang khusyuk menjahit jalur gemilang...!! Chaiyok!!!

Haziq kepenatan melihat jahitan tuh..si Fezrin pulak, rajin!!!boleh bukak kedai Tailor!!!

Kesian Ser Kee nih, dah kena jadi model pulak...

Tumpang lalu sat...

Taddddaaaa...akhirnya siap jua bendera Malaysia kitorg.. bak kata PM 1Malaysia....

*semoga kalian mengerti tentang KEMERDEKAAN!!!

1 ulasan:

Pyka berkata...

seronok jer tgk student semua join ngan xtvt menjahit bendera tuh..teringat time kite sekolah dulu..kalo bab menjahit kat kelas ERT..tapi sekarang nak jahit bj sendiri pun tak reti lagi..asyik menempah jer..hehhe