Sabtu, April 11

::wonder pets::

Telefon! telefon berbunyi!
Telefon! telefon berbunyi!
Ada haiwan dalam bahaya…
Ada haiwan dalam bahaya disana…

Wonder pets! wonder pets! kami datang
Membantu (anak haiwan) yang kesusahan
kami tak besar dan kami tak kuat
tapi bila bekerjasama semua jadi mudah…
Yayyyyy…wonder pets

Apa yang penting??kerjasama!!!…
Apa yang penting?? kerjasama!!!…
semua jadi mudah
yayyyy wonder pets..
yayyyyy wonder pets!!

*aku rasa semua anak-anak suka tengok siri kartun wonder pets yang nih.. tapi paling best bile sudah di alih suara ke bahasa melayu..sungguh best dan seronok layan kak long dan anak-anak tekak,mata buah aku..lagu nih pun popular gak dikalangan pelajar2 serta murid2... kadang2 mak serta ayah budak punn suka lagu nih... kak long siap hafal lagi lagu nih... banyak unsur serta terapan yang positif tentang wonder pets nih...lagi best dari layan kartun doremon tuh...

6 ulasan:

Mummy Dasy berkata...

Danish ngan Daneen pun tau lagu ni tapi daneen pronounce "wana pek"

™سريسوفي berkata...

Sha,
seronoknya layan anak2 kan.
terasa pula nak cepat2 kawen nih


=)

.:chEyaNtie:. berkata...

haaaaaahahhaa.. aku tiap ari nyanyi lagu tu..walaupun jarangdapat tgk tapi kadang2 tu tengok la n aku mmg suka cerita ni..

bersetuju bahawa cerita ini wajar ditontoni oleh kanak-kanak kita kerana secara keseluruhan atau 100% cerita ini memaparkan elemen positif which is very good to our children rather than cerita2 kartun macam sin chan tu heehehe

bila aku slalu nyanyi di opis (nyanyi yg kira kuat gak la kan) hehehe..diorang kater k'lor kalo tensen tu la cara dia nak lepas tenion ..lain dari yang lain..nak ngamuk tak leh kikikiki

F.a.i.z.z.a.h berkata...

yayyyyy wonder pets!!

jgn kater bebudak je suke, mak2 n bapak2 budak pun suke! hehehe...

Qaseh berkata...

mummy dasy-->heheh..kira ok gak, ada jugabunyi wonder pets..

Sufi--> hehehe, cepat2..nanti leh send otak2 popia..heheh

mak aka yant--> hang memng gitu..kalau x gelak kuat2 bukan yant namanyer...kan?..heheh..wonder pet!!

Faizzah--> heheh..kdg2 mak ayah diorg yg lebih2..kan?

Haslinda berkata...

Apa yg penting??Kerjaasama..

mmg suka sangat lagu ni..sejak dlm pnatang baru prasan kata ada katun ni..sampai skrg pun klu free mesti tgk..wahaha