Jumaat, Februari 20

Pagi tadi..

Pagi tadi kami sekeluarga telah keluar awal seawal macam org nak pergi sekolah..heheh, pukul 6 am dah bangun..ini adalah disebabkan oleh en suami yang ada function pagi..so terpaksa ler kami anak beranak membangunkan diri seawalnya, lepas solat subuh, tanpa mandi..aku dengan selambanyaa telah menyalin baju tido dengan seluar..so gerak kul 6.30am..then sampai umah MIL kul 7am, kena hantar kak long dulu dkt umah Tok Ma dia kat uda..sementara tuh, tunggu MIL siap2 untuk pi keje..so aku le kena hantar MIL keje..kul 7.15am, bersiap sedia hantar MIL dengan bawa che'wawa sekali..che'wawa telah aku masukkan kedalam bakul..(bukan bakul sampah ok)..

Allhamdulillah, selamat che'wawa berkelakuan sopan sewaktu mama dia dok drive bwa MIL pi keje..sampai jek kat MIL punya tmpt keje dah kul 7.30am, aku dengan lajunyer telah memecut untuk pegi ke kedai ayah untuk tapau BF..(heheh, save budget skit..lagipun dah lama x makan BF kat kedai bonda terchenta). Dalam lebih kurang 10 minti tapau, terus berdesup pi hantar che'wawa pulak pi sekolah..dalam berdesup tuh, che'wawa pulak sibuk nak meniarap dalam bakul..waduh gawat gitu..so, terpaksa le aku menyelowkan kenderaan...sampai jek tempat sekolah che'wawa, aku telah disapa cikgu besau che'wawa..dia terkejut sebab aku hantar che'wawa awal lain daripada kebiasaan kul 9am..dalam kul 8.30am, aku punch in, then balik umah baru ler dapat mandi..

so korang tengokklah keadaan che'wawa, sebelum tuh kira bersopan lagi..kepala kat bantal lagi..tup2 bile aku pandang sebelah..hahah, kepala dah turun dari bantal..

1 ulasan:

ET a.k.a ELLISATHUL berkata...

wah kalut jugak hang..uhuhu..comey la che wawa....