Selasa, Julai 29

Medical Check Up-Klinik Larkin

Hari nih aku pegi medical check up dekat klinik kerajaan. Menandangkan usia kandungan pun dah nak masuk 8 bulan, so every 2 weeks kena pegi check up (kebiasaan dekat klinik kerajaan memang macam nih, kalau kat klinik pakar x perlu pun) …Kali nih, lepas hantar Qaseh pegi rumah tok ma, pegi breakfast dulu kat kedai ayah. Lepas makan about 10am baru pegi klinik. Awal2 tengok macam ramai. Aku dapat no yang ke 127, tengok no macam ramai, actually ada lah dalam 3-4 orang yang tunggu giliran…then x sampai setangah jam nurse panggil untuk checking berat badan dan tekanan darah, then lepas tuh kena pergi injection untuk kancing gigi plak..aduh sakitnyer..then lepas 2 minit terus tangan aku sengal…hahhahah…lepas masuk pergi injection, kena masuk bilik staff nurse pulak, kali ni nak dengar dengupan jantung baby..everything ok, so start from now dah kena prepare barang baby pulak...aku cakap dengan nurse, kalau batuk boleh x minum ubat batuk, nurse advice aku, x perlu minum, just minum air masak banyak2..kalau terlebih minum ubat batuk, ditakuti akan mengkhayalkan baby…

About 11am aku sampai kedai ayah, then terus tapau makanan untuk baby Qaseh dekat umah tok ma, dan aku dapat berita mengatakan bahawa abah mertua aku sedang sakit, dah dekat 3 hari abah masuk hospital, sebab sesak nafas..harap2 abah tak ada ape2 laa…tapi takdir Allah s.w.t, anything can happen even diri x sakit pun boleh terjadi macam2..kuasa semua ditangan Allah..

Around 12pm baru sampai opis..:-)

2 ulasan:

outkhai berkata...

hello aishah..

a.i.s.h.a.h berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.