Rabu, Februari 11

Anak-anak

Dunia sekarang semakin banyak dugaan, pelbagai jenayah sering dipertontonkan. Bagaimana anak-anak aku nanti?..adakah anak-anak aku akan terjamin keselamatan mereka?..jenayah di dunia sekarang semakin berleluasa, rogol, bunuh, mencuri, merompak dan sebagainya sering di perdengar dan dipertontonkan.

Aku?..takut dengan situasi yang aku tidak pasti penghujungnya..bile memikirkannya, aku takut.. aku berdoa, semoga anak-anak aku akan terpelihara dari sebarang kejadian yang tidak diingin. Semoga Allah s.w.t memelihara dan melindungi anak-anak aku. Amin...

Bila aku baca paper, pelbagai masalah yang kelihatan, rogol..kejadian ni semakin menjadi-jadi..bapa rogol anak, pengasuh rogol anak, dan nak pergi sekolah pun kena rogol..macamana nanti anak-anak kite yang akan datang?..mungkin masalah nih akan sentiasa berlaku..

Sama-sama la kite amalkan doa dibawah nih sebagai panduan dan perlindung pada kite dan anak-anak, sesungguhnya Allah s.w.t maha mengetahui apa dan mengapa sesuatu itu berlaku.

Doa elak dirogol
Publish at Scribd or explore others: rogol Doa


*Doa diatas telah dibaca oleh Siti Sarah semasa zaman Nabi Ibrahim, Siti Sarah membaca doa tersebut ketika berkali-kali cuba dirogol oleh Raja yang zalim ketika itu.