Rabu, Februari 4

4th Anniversary

Hari ni merupakan hari ulang tahun perkahwinan aku yang ke 4 tahun dgn en suami-Nazreen.

Pokok Gharqad Yahudi

Sungguh aku terpaku apabila membaca blog fazemy tentang pokok yahudi ni..aku pun carik la dgn lebih lanjut lagi..dan aku nak kongsi gak bacaan aku..

Pokok Gharqad nih sekarang orang-orang Yahudi sedang giat menanam secara berleluasa kat Israel sebagai satu persediaan dalam menghadapi serangan tentera Islam pada akhir zaman. Keadaan ini juga bermakna, bahawa orang-orang Yahudi sebenarnya memang tahu dan sedar tentang kebenaran agama Islam dan kebenaran hadis Rasullah s.a.w, keegoaan dan sikap bongkak mereka menyebabkan mereka tidak menerima ajaran Islam, sebaliknya terus menerus berusaha memusuhi dan memerangi umat Islam dari semasa ke semasa.

Nabi s.a.w bersabda dalam sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan Al-Tirmidhi bermaksud :

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah akan berlaku peperangan di antara orang Islam dan Yahudi, maka pada wak itu (tentera) Yahudi akan dibunuh oleh (tentera) Islam, sehingga apabila orang Yahudi berselindung di sebalik batu dan pokok, lalu batu dan pokok itu akan bersuara dengan katanya : 'wahai muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya' kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi.

Hadis ini menceritakan tentang peristiwa akhir zaman iaitu waktu hampir kiamat. Pada waktu itu, tentera Yahudi yang dipimpin oleh Dajjal akan berperang dengan orang Islam. Dalam peperangan itu, orang Islam akan dapat membunuh dan menewaskan orang Yahudi sehinggalah apabila mereka berselindung di sebalik mana-mana batu dan pokok untuk menyelamatkan diri, maka dengan izin Alla s.w.t, pokok dan batu akan memberitahu tentera Islam tentang tentera Yahudi yang berselindung di sebaliknya, akan tetapi hanya satu pohon sahaja yang berdiam diri dan seakan bersengkongkol dengan Yahudi iaitu pohon yang bernama GHARQAD atau nama saintifiknya adalah BOXTHORN.

Ramai yang bertanya bagaimanakah rupa pokok GHARQAD?..ada yang menyatakan ia umpama pokok Krismas, pokok Ru, pokok Kaktus dan sebagainya. Tapi pokok GHARQAD nih tidak sesuai ditanam di Malaysia sebab iklim tidak sesuai. Kalau ada pun, pasti dah ramai orang-orang Islam kat Malaysia hapuskan.

Kalau korang nak lebih lanjut, klik kat Jewish National Fund . Yang aku dapat tahu, sekarang orang Yahudi dah berjaya tanam 220 juta pokok GHARQAD ni..


*pokok GHARQAD ni tajam dan berduri-duri


*pokok GHARQAD ni pun ada buah dan berbunga

*pokok GHARQAD nih berimbun